Ik neem een time-out. Want hoewel ik enorm geniet van thuis in mijn eentje spinnen, vind ik het fijn om mij te verbinden met andere spinsters. Ik merk echter al snel dat ik niet met iedereen kan delen waar ik zo enthousiast over ben. Want mijn manier van spinnen, maken wat ik leuk vind, is veelal net even anders. En daardoor haal ik regelmatig onvoldoende inspiratie uit de mensen om mij heen. Dus dat ‘moet’ anders…

Als ik in januari 2019 begin met spinnen (in deze blog schrijf ik daar over) is internet mijn grote vriend. Want op dat moment ken ik nog maar weinig vrouwen die spinnen. En de manier waarop zij spinnen is niet mijn manier. Ik weet dat ik iets anders wil dan dat ik krijg aangeboden, maar ik weet nog niet precies hoe of wat.

Dus ga ik op zoek naar hoe ik mijn creatieve brein nog meer en nog beter kan voeden. Waar en bij wie ik moet zijn om het spinnen van te leren. Wat er zoal mogelijk is, in de wereld die voor mij helemaal nieuw is.

Ook ga ik op zoek naar mogelijkheden om dat wat ik doe en wat ik maak met anderen te delen. Zodat ik daarmee niet alleen mezelf, maar ook anderen inspireer.

Suzy Brown is mijn grote voorbeeld

Tijdens het urenlang surfen op internet ontdek ik Suzy Brown. In mei, nu precies een jaar geleden, ontdek ik haar website. Ik weet niet wat mij overkomt. Ik stuiter van opwinding als ik voor het eerst op haar website kom. Wat een hoop leuks bij elkaar. Een bak aan inspiratie. Haar manier van spinnen wil ik graag leren. Heel erg graag zelfs.

Suzy is mijn grote voorbeeld. Dat wat zij doet en waar zij voor staat, daar kan ik mij helemaal in vinden. Wat is die vrouw inspirerend!

Op haar website ‘Fiberygoodness‘ zie ik in één keer enorm veel nieuws. Er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik voel me net een spons, als ik lees over haar magazine, online cursussen en e-books.

Dus lees ik alles wat los en vast zit op de site, kijk ik urenlang naar haar filmpjes op YouTube en volg ik verschillende online cursussen van haar.

’tinyStudio Magazine Creative Magazine’

Ook abonneer ik mij gelijk op haar ’tinyStudio Creative Life Magazine’. Daarin vind je meer dan alleen maar spinnen, weven en verven van wol. Er staan ook regelmatig stukjes in over een manier van leven waar ik me helemaal in kan vinden.

Op het moment van aanmelden is nummer 3 van het magazine net uit. Wat is het inspirerend! Ik ben zo enthousiast dat ik ook gelijk nummer 1 en 2 alsnog bestel.

Het abonnement is trouwens inclusief bij iedere uitgave van het magazine zo’n 5 tot 7 informatieve filmpjes over van alles wat direct of indirect te maken heeft met onder andere wol, spinnen en verven. Bijvoorbeeld over technieken, gebruik van materialen en gereedschap. Dus heb ik bij ieder nummer weer uren aan kijkplezier.

Dus kijk ik regelmatig een filmpje tijdens het spinnen. En veel van die filmpjes kijk ik vaker, omdat ik er enorm veel van leer.

Een droom die uitkomt

Tijdens het lezen van de site en magazines en het kijken van de filmpjes fantaseer ik er op los.

“Wat zou het gaaf zijn als ik ooit ook zo goed kan spinnen en dat mijn foto’s dan ook in dat geweldig inspirerende magazine staan”

Ik had nooit durven dromen dat mijn droom een jaar later al zou uitkomen. En dat maar liefst 2 van mijn foto’s in het prachtig mooie magazine geplaatst zouden worden.

Eén van de foto’s die ik maakte van mijn gesponnen wol heeft zelfs een eigen pagina. En de pagina waar mijn andere foto op staat vind je ook HIER op de website terug. Hoe gaaf is dat!

Trots als een pauw

Deze keer (magazine nummer 7), heeft ’tinyStudio Creative Life Magazine’ een nieuw vast onderdeel: ‘Community makes’.

Ik ben zo blij dat we je prachtige foto’s van je geweldige garen in dit nummer hebben kunnen delen! Toen ik op het idee kwam voor de sectie Community maakt, was het mijn droom om anderen in onze gemeenschap op te tillen die ons allemaal kunnen inspireren. Ik kijk er altijd naar uit om elke dag alle nieuwe berichten te zien, te zien waar iedereen aan werkt of klaar is. Iedereen inspireert me zo erg en ik hoop dat deze kleine glimp in onze gemeenschap anderen inspireert om mee te doen met het plezier. ~ Evanita Montalvo

Dankjewel Evanita, ik ben dankbaar dat je mij deze kans geeft. Heel fijn dat ik onderdeel ben van deze creatieve gemeenschap. Helemaal in deze periode waarin de hele wereld op zijn kop staat. En waarbij verbinding met gelijkgestemden belangrijker is dan ooit.

‘Fiberygoodness tinyStudio’ – Facebook groep

Het nieuwe vaste onderdeel van het magazine bevat foto’s van de leden uit de ‘Fiberygoodness tinyStudio’ Facebook groep, Dat is een groep waar je je gratis voor kunt aanmelden. Ik word er geïnspireerd, laat mij door anderen inspireren, leer van wat ik voorbij zie komen en ik kan er mijn vragen stellen. Het is een plek waar ik me enorm thuis voel.

Het is zo ontzettend leuk om al die foto’s van al die inspirerende mensen bij elkaar terug te zien in dat mooie magazine. Geweldig. En ik ben super trots dat twee van mijn foto’s daar ook tussen staan. Vooral omdat ik pas 16 maanden spin!

Hieronder vind je de bladzijden uit het magazine met de gele wol die ik spon, met het rode draadje er omheen.

Ik hou niet van die kleur

De grap is: ik hou helemaal niet van geel *lol*. Maar ondanks dat is het een heel vrolijk garen geworden. Het is het enige gesponnen gele garen. Tot nu toe dan. Want om gewoon eens helemaal los te gaan met kleuren waar ik niks mee heb, blijkt goed uit te pakken.

(Lees onder de foto’s verder).

Meer inspiratie door time-out

Deze uitgave van het magazine heeft een thema wat aansluit op de periode waar we nu met zijn allen in zitten.

“The underlying focus in this issue is celebration of design and inspiration, which sometimes comes from ’time out’!” ~ Suzy Brown

Niets minder is waar, weet ik uit ervaring. Want in januari, dus al voor de COVID-19 uitbraak, kies ik voor een heel bewuste ’time-out’.

Omdat ik dan al enige tijd onvoldoende helder heb en niet goed weet welke richting ik met mijn bedrijf op wil gaan, kies ik op dat moment voor een time-out.

Om even helemaal afstand te nemen van alles wat met mijn bedrijf te maken heeft.

Zodat ik die tijd kon gebruiken om te onderzoeken:

Waar word ik nou écht blij & gelukkig van? Hoe van daar uit verder, als mens en ondernemer?

Waarbij ik nooit kon vermoeden dat niet veel later de hele wereld door Covid-19 in een lock down terecht komt. Hoe bizar…

Mijn volgende grote droom

Mij doet het in ieder geval goed, mijn bewust gekozen ‘time-out’. En ik kies er voor om dat de komende tijd zo te houden, die grote hoeveelheid rust en ontspanning in mijn leven.

Het maken van deze website is een van de dingen die ontstaan in deze periode. Vanuit mijn behoefte om anderen te inspireren met al het leuks en moois dat ik doe als het gaat over spinnen, het verven van wol en weven. En ik heb nog veel leuke ideeën die ik wil uitwerken om hier op deze plek te delen.

Met spinnen ben ik nog steeds een beginner. Want hoewel ik ondertussen al heel wat meters heb gesponnen, spin ik pas iets meer dan een jaar. Ik heb dus nog heel veel te leren op het gebied van spinnen, verven van wol en weven. Gelukkig!

Mijn belangrijkste volgende stap is eigenlijk ‘gewoon’ een heel kleine, maar een voor mij blijkbaar enorm lastige volgende zet. Want hoewel er geen ‘spin politie’ bestaat, vind ik het vaak toch best spannend om dat wat ik maak de wereld in te knallen.

Ik ga er echter van uit dat ik de komende tijd manieren vind om constructiever aan mijn technieken te werken. En dat ik de juiste mensen ontmoet die mij inspireren en waar ik nog meer van kan leren. Zo dat ik beter word in dat wat ik doe, me comfortabeler voel in dat wat ik doe en daardoor ook nog vaker anderen kan en mag inspireren.

En als ik heel voorzichtig durf te dromen, dan weet ik al mijn volgende wens:

Als ik 10 stappen verder ben met spinnen wil ik heel graag met een volledig artikel in het ’tinyStudio Creative Life Magazine’

beforeafter